Hoppa till sidans innehåll

Förbundet lanserar rekryteringsstöd till föreningar

13 NOV 2020 15:41
  • Skapad: 13 NOV 2020 15:41

I bakvattnet av corona-krisen har den totala verksamheten i Sveriges karateklubbar per november 2020 minskat med ca en tredjedel. Inför 2021 lanserar därför förbundet ett rekryteringsstöd, ett ekonomisk bidrag till samtliga klubbar, som hjälp till att stärka klubben på nytt med förhoppning att återfå gamla och hitta nya medlemmar. Särskilt viktigt är att fortsätta erbjuda en meningsfull fritid för barn och unga.

Ordförande Urban Andersson skriver i ett särskilt brev till våra föreningsledare: "I skuggan av Covid-19 kan det kännas tufft att driva verksamhet och hitta motivation att ta emot nya medlemmar. Men alla behöver någonstans att ta vägen och vi vill att våra dörrar hålls öppna så länge det går. Inför 2021, som vi hoppas bjuder på en mer positiv trend, så gäller det därför för oss alla att hålla modet uppe, stärka och bibehålla så mycket vi orkar. Att marknadsföra klubben eller att försöka locka nybörjare kan tyckas som att kämpa i motvind, men det är nu det gäller att inte ge upp. Den tid och energi ni investerar i att visa att ni finns som klubb är aldrig bortkastad. Den som inte kommer till er under våren, kanske gör det i höst. Barnet som börjar träna nu, kanske tar med sig en förälder nästa termin. För att de sedan tidigare vet att ni finns. Det är nu vi ska kämpa för att synas så mycket vi kan, så när krisen vänder är vi redan förberedda att välkomna alla de som hittar hem till oss. "
                           "
Det ekonomiska bidrag som vi nu erbjuder er, är till som stöd för just det, till att visa upp att ni som klubb i högsta grad fortfarande lever och kommer att finnas där när det är dags för nästa framtidshopp i karate att leta upp en dojo. Med bidraget följer också vår tacksamhet för ert fantastiska engagemang i vår fina idrott. Den här krisen kan och skall inte knäcka oss, vi ska sträva på, kämpa och vinna. Karatekas ger aldrig upp!

Stödet innebär ett ekonomiskt bidrag på 2000 kr som erbjuds förbundets samtliga föreningar som hjälp till att marknadsföra klubbens verksamhet. Mer om bidraget och hur klubben söker kan du läsa här:
https://www.swekarate.se/foreningshjalp/sokbidrag/rekryteringsstod/

Skribent: Sarah Wennerström Cedercrona
E-post: Adressen Gömd

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link