Hoppa till sidans innehåll
Foto: NWT. Lisa Olaison.

Förändringar i landslagsorganisationen

22 AUG 2018 14:36
Ramon Malavé går vidare från Svenska Karatelandslaget och Per-Ola Engman tar över rollen som OS-manager.
  • Skapad: 22 AUG 2018 14:36

Ramon Malavé har i ca 5 års tid varit Technical Director och Landslagskoordinator för svenska karatelandslaget. Sedan 2016 har han dessutom varit Olympisk head coach och aktiv tränare i OS-satsningen.

”Ramon har länge dragit ett mycket tungt lass inom landslaget. Han har gjort det väldigt bra på alla sätt och vis och det är naturligtvis en stor förlust att vi tappar honom. Samtidigt måste vi respektera att våra ledare omvärderar sitt engagemang och vart man vill och orkar lägga sin tid och energi.” säger förbundsordförande Urban Andersson ”I samband med OS-satsningen och den ökade intensiteten i verksamheten har det kommit upp nya frågor som gjort att vi blivit tvungna att se över organisationen inför framtiden och har under en längre tid fört samtal med de som har uppdrag hos oss för att hitta bästa möjliga rollfördelning. Utifrån det har vi och Ramon tillsammans tagit beslutet att han nu lämnar över och att vi omfördelar uppdragen. Vi hyser inget annat än den största respekt och tacksamhet för det arbete som Ramon gjort, som vi också vet att vi kommer ha glädje av på lång sikt. Han kommer också finnas kvar som en engagerad föreningsledare och tränare – och det är nog så viktigt inför framtiden.”

Under sin tid har Ramon bl.a. tagit fram nya långsiktiga administrativa rutiner och verktyg för villkor, uttagning, policies och kriterier för landslagsorganisation och utövare som nu är vedertagna metoder inom förbundet. Han har även varit sambandskontakt med Svenska Olympiska kommittén och hanterat internationella relationer – såväl som stått på mattan och tränat några av våra mest lovande utövare. Till sin hjälp har han haft Sabine End som Team manager och sponsorkontakt, som också nu lämnar sitt uppdrag.

”Jag och kansliet har i princip haft daglig kontakt med Ramon och han har varit högst delaktig i att forma de framgångsrika arbetssätt vi nu har gällande landslaget. Självklart kommer han att vara saknad. Samtidigt har han etablerat så goda rutiner att de är direkt överförbara och tack vare det kommer vi också kunna fortsätta effektivt och få en smidig övergång. Något jag vet att Ramon hade som mål och nu bevisligen lyckats med.” säger Generalsekreterare Sarah Wennerström. ”Den landslagsledning som kommer driva verksamheten vidare har därmed mycket goda förutsättningar och vi har stort förtroende för att vi ska kunna utvecklas vidare på ett positivt och kraftfullt sätt – både mot OS 2020 men också på längre sikt i att få fram nya förmågor inom svensk elitidrott. Vi säger stort tack till Ramon och Sabine och önskar dem allt gott inför framtiden.”

Nya organisationen ser ut som följer:

- Per-Ola Engman tar över det administrativa arbetet som Landslagskoordinator, OS-manager och kontaktperson mot SOK, samt kvarstår som assisterande Förbundskapten

- Joakim Engman kvarstår som Förbundskapten och OS-coach i Kumite

- Lennart Larsson kvarstår som Förbundskapten och OS-coach i Kata

- Chi Tsai, fysansvarig och assisterande Förbundskapten, tar också över rollen som sponsorkontakt

- Sidnie Djalilian kvarstår som Fystränare

- Michael Pettersson är Medicinskt ansvarig

- Siamak Rezaei är Distriktssamordnare


Relaterade artiklar: Porträtt av Ramon Malavé >>

 

Skribent: Sarah Wennerström
E-post: Adressen Gömd

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link