Hoppa till sidans innehåll

Extra bidragsmöjligheter införs till föreningar pga Corona

07 APR 2020 10:43
Förändringar i Karatelyftet med anledning av Corona-krisen.
  • Uppdaterad: 07 APR 2020 10:43

Det bidragsstöd som införts genom Karatelyftet, utökas nu med möjligheten att söka stöd pga negativa effekter som uppstått av Corona-krisen. Det sökbara området som tillförs är:

3) Bibehållen verksamhet under tiden för restriktioner med anledning av Coronapandemin

Vi lever i mycket osäkra tider på grund av den pågående pandemin där hela samhället påverkas på ett eller annat sätt och idrotten är såklart inget undantag. Inom många sektorer försöker man snabbt ställa om utifrån det svåra läget och hitta innovativa lösningar för att hålla verksamheten igång. Detta behöver även idrotten göra och därför utvidgas nu möjligheten för er föreningar att söka stöd.

I stort sett dagligen kommer nya beslut och rekommendationer från myndigheter och beslutsfattare som påverkar idrotten och i många fall gör det svårt att bedriva verksamhet som vanligt. Syftet med detta stöd är att i största möjliga mån, men med hörsamhet för de rekommendationer och restriktioner som finns från myndigheter, att fortsätta med den dagliga idrottsverksamheten. Med andra ord att anpassa träning, tävling, utbildning med mera till rådande omständigheter.

Målgrupp: Barn, ungdomar och aktivitetsledare vars verksamhet påverkas av Coronarestriktionerna.

Inriktning: Projektstödet ska användas så att ni föreningar, i mesta möjliga mån, ska kunna bibehålla så mycket verksamhet som möjligt under perioden då restriktionerna från Folkhälsomyndigheten kopplade till Coronapandemin som berör idrottsrörelsen /eller som påverkar idrottsrörelsen gäller.

Det kan handla om att köpa in utrustning för att bedriva utomhusträning, genomföra annorlunda idrottsverksamhet (ex digital) eller täcka kostnader för ändrat anläggningsbehov på grund av att kommuner stängt ner anläggningar. Helt enkelt om att i så stor utsträckning som möjligt kunna bedriva ordinarie verksamhet.

Föreningar kan beviljas stöd till verksamhet som ska genomföras framåt i tiden, däremot kan inte stöd ges som kompensation för utebliven eller inställd verksamhet.

Information om att söka bidrag >>

Skribent: Sarah Wennerström Cedercrona
E-post: Adressen Gömd

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link