Hoppa till sidans innehåll

Distrikts-SM inställt för 2017

24 JAN 2017 12:22
Under ett par år har Distrikts-SM genomförts i samband med SM för att inspirera tävlingsverksamheten i distriktsförbunden. Efter utvärdering väljer nu förbundsledningen att ställa in Distrikts-SM för 2017.
  • Uppdaterad: 06 NOV 2017 09:12

"Idén var initialt god - och vi tycker fortfarande att distriktstrupperna förtjänar ett eget forum att visa upp sig på. Men vi har lyssnat på distrikten och för nu läggs det på is tills vi kommer överens om ett annat och förhoppningsvis bättre forum." säger förbundsordförande Urban Andersson.

Beslutet att ställa in Distrikts-SM togs efter ett möte på Bosön där ansvariga distrikstränare deltog tillsammans med landslagsledningen. Feedback var att det är svårt att motivera utövare till de lag som krävs att ställa upp på Distrikts-SM, vilket också bekräftas av de senaste årens låga uppslutning. Det finns flera förklaringar, bl.a. att eftersom det legat i anslutning till ordinarie SM så har utövarna prioriterat sina individuella klubbprestationer.

"Det finns förståeliga skäl till det bristande engagemanget för nuvarande format på tävlingen, fortsätter Urban Andersson, och vi bör istället titta på en egen plattform för distrikten där utövarna inte behöver välja vad man ska prioritera på samma sätt. Det pågår också ett tätt utvecklingssamarbete mellan landslaget och distriktstränarna och vi hoppas i samband med det stärka distriktens roll i vår elitverksamhet ännu mer, där de är en viktig kugge - och därmed höja statusen på en plats i distriktslagen. Som en följd av det bör vi också framöver kunna hitta andra lämpliga alternativ som lockar till mer engagemang än det format som Distrikts-SM nu har haft."

Förbundsstyrelsen kommer nu fortsätta arbetet med att hitta möjliga vägar för utveckling i samarbete med distrikten och deras utformning av tävlingsverksamhet.

Skribent: Sarah Wennerström
E-post: Adressen Gömd

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link