Hoppa till sidans innehåll

Covid-19: Förbundet påminner om föreningens ansvar

25 MAJ 2020 10:09
Förbundet uppmanar att det är viktigt att föreningar fortsätter följa riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten gällande Covid-19.
  • Uppdaterad: 25 MAJ 2020 10:09

"Det har kommit signaler om att delar av idrotten öppnar upp sina aktiviteter mer och att det finns en tendens till att fler slappnar av i förhållande till Covid-19. Vi vill därför påminna om föreningarnas ansvar att hålla sig informerade om och vikten av att fortsätta följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer så länge som dessa ligger." säger generalsekreterare Sarah W Cedercrona. "Det är viktigt att föreningens styrelse, men också tränare och utövare, tar ett gemensamt ansvar för att fortsatt förhindra smittspridning. Fortsatta rekommendationer i tillägg från oss just gällande karate, är som tidigare att man fokuserar på övningar utan kroppskontakt såsom kata, kihon, fysträning och andra moment som ger möjlighet till att hålla distans. Gärna utomhus om det finns möjlighet. Utöver det ska FHMs riktlinjer gälla. Vi ser att de flesta föreningar gör ett mycket bra jobb i att hitta lösningar för säker träning, vilket vi är mycket glada för."

Folkhälsomyndighetens riktlinjer för idrott finner du här: 
https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/verksamheter/information-till-idrotts--och-traningsanlaggningar/

Skribent: Sarah Wennerström Cedercrona
E-post: Adressen Gömd

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link