Hoppa till sidans innehåll

Bidrag till idrottsföreningar 2020

23 AUG 2019 10:01
Riksidrottsmötet (RIM) fattade i maj beslut om ramar och principer för ett nytt ekonomiskt stödsystem för idrotten.
  • Skapad: 23 AUG 2019 10:01

Systemet omfattar alla bidrag som Riksidrottsförbundet (RF) fördelar till idrottsförbund (SF), distriktsidrottsförbund (DF) och föreningar (IF).

RF har sedan RIM arbetat för att färdigställa nya regelverk för de bidrag som kommer att gälla för de kommande åren. Beslut om regelverken i sin helhet fattas av Riksidrottsstyrelsen (RS) i september och oktober. 1 november kommer förändringarna i sin helhet vara beslutade och kommuniceras via RF:s hemsida samt övriga kanaler.

Det som är fastställt och klart idag, per 2019-08-22, avseende stödet till IF är följande delar:

  • Projektstöd till anläggningar - IF kommer fortsatt via sitt DF ha möjlighet att ansöka om stöd till uppförande av idrottsanläggningar.

  • Verksamhetsstöd för barn- och ungdomsidrott – IF kommer fortsatt ha möjlighet att söka aktivitetsstöd (LOK-stöd) för sin barn- och ungdomsverksamhet. Eventuella förändringar i regelverket sker tidigast till 2020-07-01.

  • Projektstöd barn- och ungdomsidrott – IF kommer fortsatt ha möjlighet att söka projektstöd för att utveckla barn- och ungdomsverksamheten. Sökbara områden är ännu ej fastställda i detalj, beslutade principer från RF-stämman gör dock gällande att; Utveckling av ungdomsidrotten samt stöd för att möjliggöra idrottsdeltagande i socioekonomiskt utsatta områden ska ha ett särskilt fokus.

  • Projektstöd inkludering – IF kommer fortsatt ha möjlighet att söka projektstöd för att inkludera nyanlända i föreningsverksamheten.

För att följa arbetet med utvecklingen av stödsystemet se https://www.rf.se/bidragochstod/Bidrag/ som uppdateras i samband med att RS fattar beslut om nya regelverk.

Skribent: Sarah Wennerström Cedercrona
E-post: Adressen Gömd

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link