Hoppa till sidans innehåll

Arbete med ny kravprofil sjösatt

12 OKT 2016 13:56
Med anledning av OS-arbetet har styrelsen beslutat att en ny kravprofil för svensk karate ska tas fram. Detta mot bakgrund av dialog med SOK, Svenska Olympiska kommittén.
  • Skapad: 12 OKT 2016 13:56

Urban Andersson, förbundsordförande, kommenterar:

”Det finns höga förväntningar och ökade krav på oss för att ta karaten in i OS. Det här är ett tillfälle att göra en djupanalys av hur elitverksamheten bör se ut framöver och möjligheten vi har nu att få samarbeta med den kompetens som finns inom SOK ska vi ta vara på.”

”Vi ska ta hänsyn till vår nuvarande kravprofil, som fortfarande är en kvalitativ produkt, men utöka och förfina den i enlighet med den förflyttning vi nu gör.”

Avsikten med dokumentet är att alla, från tränare på klubbnivå, till landslagsledning ska kunna använda det som stöd i arbetet med sina utövare.

”OS är inkörsporten vi har i detta jobb, men oavsett om vi tar oss dit eller inte finns många som vill utvecklas inom tävling och träning och vi vill ha en produkt som kan vara till nytta oavsett vilken nivå du siktar på och som håller i förlängningen. Det ska inte bli en dammsamlare utan en röd tråd vi kan hålla oss i” – säger Urban vidare.

Förbundsstyrelsen ger uppdraget att arbeta fram Kravprofilen till Karin Hägglund, som förutom sin roll som fystränare och assisterande förbundskapten i landslaget, har en idrottsvetenskaplig bakgrund från näringslivet och utbildningssektorn, samt tidigare erfarenhet från att samarbeta med SOK. I uppdraget kommer Karin samarbeta tätt med landslagsledningen, olika instanser inom förbundet, såväl som med SOK och andra externa resurser som kan bli aktuella.

Den nya Kravprofilen beräknas vara framtagen i slutet på januari 2017.

Styrelsen har också utsett Ramon Malavé till förbundets olympiske headcoach. Ramon kommer ha huvudansvar för dialogen med SOK gällande den idrottsliga satsningen för den svenska truppen från nu och fyra år framåt.

Både Karin och Ramon har support i form av SKF kansli, förbundsstyrelse och kommittéer som kommer arbeta parallellt med bl.a. administration och PR på vägen mot Tokyo 2020. Vi önskar dem lycka till med uppdragen!

 

   
 Ramon Malavé   Karin Hägglund
Skribent: Sarah Wennerström
E-post: Adressen Gömd

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link