Hoppa till sidans innehåll
Landslaget på Bosön tillsammans med förbundsstyrelsen, Sveriges ÖB Micael Bydén och världens första dopinghund, Molly.

Äntligen höststart för landslaget!

17 AUG 2020 18:51
14-16 augusti samlades landslagstrupperna inför hösten.
  • Uppdaterad: 17 AUG 2020 18:51

Seniortruppen i Kumite samt Kata-trupperna samlades för elitläger på RFs elitidrottscenter Bosön i Stockholm 14-16 augusti. Helgen bjöd på fystester, föreläsningar och diverse träning.

Det var efterlängtat att få samla trupperna efter det ofrivilliga avbrottet under våren pga Covid 19. Formen hos utövarna såg bra ut trots att det har varit svårt att träna karate under denna tid, vilket visar på deras ambition och seriösa satsningar.

Riksidrottsförbundets antidopinggrupp (Svensk Antidoping) gästade också lägret för att göra dopingkontroller och hade med sig Sveriges första dopinghund, Molly. Samarbetet kring dessa viktiga frågor förlöper bra och vi är mycket nöjda med RFs engagemang för en dopingfri idrott och truppens medvetenhet i ämnet.

Även förbundets styrelse samlades i helgen, först under fredagen under möten med bl.a. landslagsledningen och besökte sedan lägerverksamheten på Bosön under lördagen. Ett annat uppskattat inslag var att Sveriges Överbefälhavare (ÖB), Micael Bydén, närvarade för att träffa atleterna och samtala med dem om de gemensamma värderingar och likheter som förbundet delar med Försvarsmakten och hur det är att arbeta inom försvaret. 
På lördagkvällen gavs en givande föreläsning om mental träning av idrottspsykolog Mikael Wallsbeck, ett samarbete som kommer att fortsätta framöver.

 
Ovan: ÖB Micael Bydén samtalar med adepterna.  

 

Ovan: Frågestund med förbundsdomarna

På söndagen var ett antal av våra förbundsdomare på besök. Förmiddagen ägnades åt katatruppen och eftermiddagen åt kumitetruppen, som även hade några U21:or från Framtidstruppen inbjudna. Samarbetet med domarkåren är viktigt då de dömer i matchträning, ger feedback till de aktiva och svarar på frågor efteråt.

Parallellt med seniortrupperna och katan på Bosön, hölls ett elitläger även för Framtidstruppen i Kumite vid Glömstaskolan i Huddinge, dvs för kadett, junior och U21. Ledarna är mycket nöjda med deltagarnas insatser och ser ljust på framtidens elit.

Tack alla inblandade för ert engagemang och lycka till med höstens fortsatta träning! Tack också till landslagets sponsor Kaiten, besök dem gärna här!

Skribent: Sarah Wennerström Cedercrona
E-post: Adressen Gömd

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link