Hoppa till sidans innehåll

VM-sammandrag 2016

31 OKT 2016 10:57
VM-veckan 2016 i Österrike är över. Nästan 2000 utövare och coacher samlades i Tips Arena i Linz, 25-30 oktober, under det största och mest konkurrenskraftiga världsmästerskapet i Karate någonsin med Japan som främsta nation.
  • Skapad: 31 OKT 2016 10:57

För Sverige tävlade Mia Karlsson i Kata och VM-debutanten Peyman Simaei i Kumite -67 kg. Båda vann sina första matcher med fina insatser men fick tyvärr se sig besegrade i andra omgången. Coacher var Karin Hägglund och Jasem Vishkaei. På plats för truppen var också landslagskoordinator Ramon Malavé.

VM-veckan blev även intensiv på andra sätt.

Alla tre ledarna från landslaget genomgick coachutbildning och examinerades som certifierade coacher under tisdagen.

Under veckan passade Ramon Malavé i egenskap av olympisk headcoach, samt Karin Hägglund som är projektledare för arbetet med nya kravprofilen, även på att ha möten och erfarenhetsutbyte med andra nationer kring hur deras planering inför OS i Tokyo 2020 ser ut i syfte att stärka omvärldsbevakningen kring konkurrens och utveckling.

För de svenska domarnas del så genomgick Emilio Merayo och Peter Sahlberg, nedan på bild med förbundsordförande Urban Andersson, en tuff kurs och examinering före och under VM och vi kan nu gratulera Sverige till att ha ytterligare WKF-licenser!

Övriga domare på plats var Fredrik Ålander och Ove Viggedal som båda fick döma finaler.Javier Escalante närvarade i egenskap av sin roll i WKF Referee Commission.

Under tisdagen ägde WKFs stora kongress rum. Sverige representerades av ordförande Urban Andersson, generalsekreterare Sarah Wennerström samt kassör Michael Bergman. Under kongressen presenterades det och fattades beslut kring bl.a. planering inför OS och andra kommande arrangemang, samt så skedde val av WKFs ordförande, där sittande Antonio Espinos valdes om för ytterligare en period.

Ovan; Nordiska representanterna tillsammans på WKF kongress.

Urban Andersson och Sarah Wennerström deltog även i möte med Nordiska Karateförbundet, där Sverige är HQ, för att planera inför kommande NM och diskutera förändringar i utvecklingssyfte. Samt så deltog Urban Andersson i möte med Europeiska Karateförbundet där han är styrelseledamot.

På plats i Linz vare även Pontus Johansson, från SKF Para-Karate-kommitté, samt styrelsens kontaktperson i frågorna, vice ordförande Jadranka Plese, för att bevaka utvecklingen kring tävling för personer med funktionsvariationer.

Nu väntar J-EM som nästa mästerskap, i Sofia, Bulgarien kommande februari.

Skribent: Sarah Wennerström
E-post: Adressen Gömd

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link