Hoppa till sidans innehåll

Utvecklingsprojekt i fokus

19 SEP 2016 12:12
Det har pågått febril aktivitet i förbundsledningen inför den 15:e september, deadline för att ansöka om extra utvecklingspengar.
  • Uppdaterad: 10 FEB 2017 16:02

Med konceptet "livslångt idrottande, värdegrunder och förening" i fokus har Svenska Karateförbundet ansökt om extra statliga ekonomiska medel genom Riksidrottsförbundet (RF). Pengarna söks för att bedriva utveckling i projektform i enlighet med RF:s strategiska mål.

"Det har varit svettigt även här på kansliet nu, inför ansökan", säger Sarah Wennerström, Generalsekreterare på förbundet. "Vi har inte gjort något liknande i den omfattningen förut, men nu känner vi att vi har tillräckligt på fötterna för att kunna driva dessa projekt och om vi kan få igenom ett eller fler är det absolut värt allt det arbete vi lagt ned i förberedelser".

Projekten är tänkta att bidra till RF:s målbild att fler ska kunna idrotta, mer och längre. Men även ökade möjligheter att genom karaten kunna sprida positiva värderingar och sätta Sverige på kartan internationellt, både tävlingsmässigt men också som föregångare inom bredden och föreningsmodellen.

Man söker också extra stöd till landslaget, dels för att stötta upp och stärka organisationen generellt men också inför den kommande fyraårsperioden fram till OS i Tokyo 2020. "Det är en spännande period fram till OS då mycket behöver att tas tag i och allt extra vi kan ta del av för att förstärka är såklart gynnsamt." säger Sarah Wennerström vidare. "Vi befinner oss i en positiv utvecklingskurva inom svensk karate - det här är ytterligare ett sätt att föra oss framåt".

Även ett strategiarbete kring Idrottslyftet har gjorts inför 2017 och framåt för att skapa bästa möjliga förutsättningar för föreningarna till att söka stöd därinom. Resultatet är ett utvärderingsdokument och förslag som visar vad karate kan bidra med till samhället genom Idrottslyftet - som också det lämnades in till RF per den 15:e september.

Projekten SKF ansökt om faller in enligt följande rubriker:

Centralt:

  • Utbildning - utbilda fler instruktörer/aktivitetsledare i förening
  • Jämställdhet - öka antalet kvinnor/flickor inom förbundet
  • Mötesplatser för Elitutveckling: Förening - Distrikt - Landslag
  • Internationell representation med fokus på demokrati och jämställdhet

Landslag:

  • Utveckling krav/fysprofil
  • Toppning till OS 2020
  • Skadehantering och rehab 
  • Utveckling ledare

 

FOTO: Christer Hagman


E-post: Adressen Gömd

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link