Hoppa till sidans innehåll

Täby Tang Soo Do firar med välgörenhet

23 OKT 2015 12:27
Som en del av klubbens 20års-jubileum utmanar Täby Tang Soo Do Karateklubb företagare och privatpersoner att bidra till en välgörenhetssatsning, Breakathon, till förmån för Musikhjälpen 2015 och klubbens juniorsatsning inför VM 2016.
  • Skapad: 23 OKT 2015 12:27

Klubbens medlemmar utmanar företagare och privatpersoner att donera genom att göra “köp” av brädor som medlemmarna sedan slår sönder med händer och fötter. Detta kommer ske i Täby Centrum den 1/11 kl: 12-14.

"Vi hoppas att det både Swishas och sätts in massor med bidrag så att vi bokstavligt får händerna fulla med brädor att slå sönder och därmed också kan donera massor med pengar till Musikhjälpen. Givetvis går det bra att komma till Täby Centrum för att träffa oss på plats och kanske t.o.m. slå sönder sin egen bräda", säger föreningsledare Daniel Marcko

Insamlingen kommer också går till klubbens barn och ungdomar och deras resa till Tang Soo Dos stil-VM.

"VM i vår stil är öppet för alla och genomförs i USA 2016. Eftersom det kostar en hel del att resa dit vill klubben hjälpa familjerna genom att bidra till reskassan men som ekonomisk förening är det svårt utan hjälp. Därför vill vi samla in pengar till våra barn och ungdomar men också engagera klubbens medlemmar samt vårt närområde i något större. Allt som ett led i vår stils värderingsarbete" fortsätter Daniel Marcko

Under Jubileumsveckan v. 44 ordnar klubben också ett kostnadsfritt dagläger för höstlovslediga barn samt flyktingbarn, med öppet hus – prova på Karate och QiGong, uppvisningar mm. 

"Vi vet att många är hemma på höstlovet och vill därför erbjuda dem något positivt och aktivt att göra. På lägret får de öva styrka och teknik, de får prova på självförsvarsträning och självklart ha väldigt kul tillsammans" säger Daniel Marcko,  

Inbjudan har gått ut till alla barn och föräldrar via Täbys drygt 40 grund- och gymnasieskolor. Dessutom skickas inbjudningar ut inom ramen för kommunens satsning Friska Täby. Klubben hoppas på stort intresse, inte minst bland tonåringar, en grupp som annars kan vara svår att locka till aktiviteter.

"Vi i kommunen är verkligen glada att den här lilla klubben vill göra en så stor satsning på Täbys ungdomar", säger Robert Stopp, ordförande kultur- och fritidsnämnden Täby kommun.

Förbundet gratulerar klubben till sina 20 år och önskar lycka till med jubileumsfirandet!

Skribent: Sarah Wennerström

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link