Hoppa till sidans innehåll

Svenskt VM-brons i Kyokushin!

14 OKT 2015 12:29
I början på oktober höll Kyokushin World Union sitt World Championship i Chabarovsk, Ryssland.
  • Skapad: 14 OKT 2015 12:29

KWU´s VM är idag att betrakta som det största och mest heltäckande världsmästerskapet i Kyokushin Knockdown där alla olika organisationer är välkomna och de flesta av de världsomspännade organisationerna skickade sina fighters att delta.

Klasserna är indelade med intervaller på 5 kg och Sverige hade en inbjuden fighter med i -80 kg. Jonas Rosin 19 år från Gefle Kyokushin var inbjuden i egenskap av regerande IFK U-21 Världsmästare i -80 kg klassen.

Jonas Rosin besegrade Lettland, Iran, Bulgarien för att i semifinalen möta Japan, vilket blev en mycket jämn match men som Jonas förlorade p.g.a av varning. Dock stod det klart att Sverige plockade hem en bronsmedalj. En besviken Jonas kommenterade senare bronset så här:

"Hade någon sagt innan tävlingen att jag skulle placera mig på en tredjeplats i Kyokushin-VM hade jag inte trott på dem, men nu när jag kände att det var så jämt i semifinalen är jag ändå besviken på mig själv då jag var så nära finalen!” 

Tävlingen var väl arrangerad och besöktes av ca 4000 åskådare. Innan finalerna startade lyckönskades alla deltagarna via storbildsskärm av de tre kosmonauterna stationerade på rymdstationen MIR.

 

Förbundet gratulerar till bronset!

 IMG_2808

Skribent: Torbjörn Jönsson, SKU, Kyokushin kommittén

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link