Hoppa till sidans innehåll

Rapport från Fystränarutbildning steg 1

07 DEC 2015 12:12
Lördagen 5 december var det premiär för Svenska Karateförbundets fystränarutbildning steg 1, med fokus på barn och unga 11-15 år. Utbildningen var fullbokad med 25 karatetränare på plats från olika delar av Sverige och under ledning av Karin Hägglund, fystränare för landslaget.
  • Skapad: 07 DEC 2015 12:12

Förmiddagen ägnades till teori, dels om barns utveckling i dessa åldrar och dels om träningslära. Under hela tiden varvades det med egna reflektioner och samtal om vad och hur man kan använda sig av kunskapen i den egna träningen på klubben. Flera av deltagarna har lång erfarenhet av att vara tränare och bidrog till gruppen genom att berätta om sina erfarenheter som tränare - vad som fungerar.

Efter lunch blev det praktik där gruppen jobbade med att prova olika övningar, men framförallt tränades det på hur man på ett enkelt sätt kan lära ut de olika övningarna. På grund av yttre omständigheter kunde praktiken inte äga rum i den planerade träningslokalen, men deltagarna anpassade sig och gjorde ett fantastiskt bra jobb ändå."Det var lite otur men det är ju så som verkligheten är - vi ska se till att göra det vi har tänkt trots att kanske yttre faktorer inte blir som planerat och det var kul att se hur fint jobb alla gjorde trots förändringen", säger kursledare Karin Hägglund

003 021

 

Det var en positiv stämning och flera av deltagarna gav feedback att det var roligt att träffa karatetränare från andra delar av landet och arbeta tillsammans.

Eftermiddagen innehöll också exempel på hur fysträning kan genomföras i dojon med enkla medel och genom att utnyttja alla delar av träningen. Dagen avslutades med fokus på hur vi kan planera för att få in fysträning regelbundet i samband med karateträningen. 

 

022

"Väldigt pedagogisk instruktör." 


"Mycket bra idéer om planeringar som gör passen mer optimerade och givande." 

"Otroligt bra! Känns bra att få träffa andra karatetränare från andra stilar som kan dela med sig av knep och knåp att ta hem till sin dojo. Bra upplägg. Bra grupp att fokusera på, 11-15 år. Det kan vara svårt att fånga deras intresse när det finns annat att göra. Som sagt – otroligt bra!" 

"Bra att hitta rätt balans mellan barns sätt att prestera och ta hänsyn till vad de kan göra och vara noggrann med tekniken. Tack för bra tips!"


Förbundet tackar deltagarna för visat engagemang och feedback och hoppas att kunskaperna kommer till nytta hos våra föreningar. 

Vi gratulerar följande till diplom för Fystränarutbildning, Steg 1:

 

Ken Bokelius

Erica Bokelius

Carina Bokelius

Lucas Bokelius

William Berglund

Eskil Fouganthine

Daniel Persson

Sebastian Eustachio

Pablo Osorio

Tom Linusson

Sara Raftsjö

Björn Olofsson

Brita Timmerman

Patrica Widell

Jasko Sabanac 

Kambiz Nedjabat

Tobias Sigvardsson

Richard Nagy

Pär Lager

Leif Thunman

Peter Holm

Sven Berglund

Anton Degardh

Conny Helgesson Ferm

 

PS. Är du intresserad av att gå kursen?
Anmäl ditt intresse via e-post till This is a mailto link, så hör vi av oss när det blir dags för nästa tillfälle.

Skribent: Sarah Wennerström

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link