Hoppa till sidans innehåll
Sabina Lääveri är en av våra framgångsrika tidigare RIG-elever och nu medlem i förbundets OS-trupp. Här ses hon ta brons på Premier League. FOTO: WKF

Nytt Talangprogram för dig som vill elitsatsa i Karate

18 FEB 2016 11:39
Nu finns ett nytt Talangprogram till en förmånlig kostnad för utövare som ska söka eftergymnasiala studier och som vill elitsatsa inom Karate.
  • Skapad: 18 FEB 2016 11:39

Svenska Karateförbundet har ett samarbete med Sport Campus Sweden (SCS) som syftar till att hjälpa elitsatsande idrottare att kunna kombinera sitt utövande med eftergymnasiala studier. Vi vet att många slutar med idrotten i sina studieår, SCS är ett alternativ för att underlätta denna hektiska period så man förhoppningsvis ska kunna stanna kvar inom sitt utövande. Nuvarande karatekas som fått stöd i sin utveckling inom ramen för SCS är landslagsutövarna Lisa Rasmusson, Hana Antunovic och Sabina Lääveri.

Nu finns ett nytt Talangprogram till en förmånlig kostnad för föreningarnas utövare som ska söka vidare utbildning efter gymnasiet och som vill elitsatsa inom Karate. 

Rätt att ansöka har utövare anslutna till medlemsförening inom SKF och som blir antagen för studier till något av följande lärosäten: KTH, Karolinska Institutet, Stockholms Universitet, GIH, Handelshögskolan eller Södertörns Högskola.

Deltagandet i SCS Talangprogram har en egenavgift på 2 000 kr för ett år.

Talangprogrammet startar under hösten 2016 och man ska ha sökt
sin högskola senast 15 april.

Se mer information >>

Skribent: Sarah Wennerström

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link