Hoppa till sidans innehåll

Ny struktur i Landslaget

18 MAR 2020 13:10
Landslaget omorganiserar för att kraftsamla inför EM 2021 i Göteborg.
  • Uppdaterad: 18 MAR 2020 13:10

Den nya organisationen innebär att Seniorlandslaget blir en egen enhet under egen ledning. Syftet är att ge möjlighet till fokuserad spetsträning med sikte på toppning för EM 2021 på hemmaplan nästa år.

Samtidigt bildas Ungdomslandslaget, utifrån nuvarande utvecklingstrupp, vilket kommer organiseras på samma sätt med egen ledning. Ungdomslandslaget innefattar Kadett, Junior och U21 och ska även fungera som en infasning till Seniorlandslaget för de som kan bli aktuella.

”Ett betydande fokus ligger nu på att ta medaljer på hemmaplan nästa år, därför sker en särskild satsning på seniorsidan, säger förbundsordförande urban Andersson. Samtidigt anser vi att utvecklingen av de yngre är oerhört viktig för framtiden, därför ska vi försöka samköra detta på bästa sätt så att även de får del av den kraftsamling vi gör. Vi anser att det här är bästa sättet, det kommer ge möjligheter till mer specialiserad planering och metodik för respektive grupp. De blir fyra enheter i en större helhet som alla kommer samverka med varandra för att nå bästa möjliga resultat.”

Samarbete med distrikten kommer också intensifieras under året.
Pga den rådande situationen med Coronaviruset kommer landslagets planerade aktiviteter i vår att läggas om. Ledningen fortsätter dock sitt arbete som vanligt. Senast i samband med elitlägret i augusti hoppas man kunna återgå till normala aktiviteter och även sammanstråla med distrikten för gemensam planering inför framtiden.

Den nya laguppställningen av ledning, som träder i kraft omedelbart, ser ut som följer:

Landslagskoordinator, Per-Ola Engman

Förbundskapten Seniorlandslag Kumite, Joakim Engman

Förbundskapten Seniorlandslag Kata, Lennart Larsson

Förbundskapten Ungdomslandslag Kumite, Gulsah Tararbit

Förbundskapten Ungdomslandslag Kata, Roger Eliasson

Ledningen utser i sin tur assisterande resurser efter de behov som uppstår.

Skribent: Sarah Wennerström Cedercrona
E-post: Adressen Gömd

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link