Hoppa till sidans innehåll

Landslaget drabbat av Covid-19

05 OKT 2020 16:29
Efter ett läger i Sundsvall 26-27 september så har ett utbrott av Covid-19 drabbat landslaget.
  • Uppdaterad: 05 OKT 2020 16:29

Landslaget och framtidstruppen i Kumite samlades i Sundsvall 26-27 september. Inför lägret förberedde man verksamheten med noggranna riktlinjer och vidtog försiktighetsåtgärder enligt FHMs rekommendationer. Lägret var frivilligt och deltagarna hade strikta order att se till att man var fullt frisk.

Trots det har tyvärr nu smittan spridits i truppen med hittills 5 bekräftade fall. Då inkubationstiden ännu inte är över kan fler fall vara att vänta.

"SKF tar detta på största allvar och har kontakt och samarbetar med både smittskyddsenheten och Folkhälsomyndigheten angående smittspårning och information. Situationen är väldigt olycklig och vi tänker nu på de som insjuknat med önskan om ett snabbt tillfrisknande. Vi har hela perioden sedan i våras varit tydliga med att vi vill ta ansvar i krisen och vi följer de rekommendationer som finns. Tyvärr visar detta att vi alla måste fortsätta hålla i på bästa sätt och att det inte är över." kommenterar Generalsekreterare Sarah Wennerström Cedercrona. "Förbunds- och landslagsledningen kommer nu att se över planeringen för verksamheten och hur vi kan säkra upp den ytterligare för att minska risken för smittspridning." 

Skribent: Sarah Wennerström Cedercrona
E-post: Adressen Gömd

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link