Hoppa till sidans innehåll
Foto: Christer Hagman

Fys och samarbete i fokus på elitlägret

23 MAJ 2016 09:30
I fredags samlades landslagstruppen U21/senior i både kata och kumite på Bosön för en intensiv helg.
  • Skapad: 23 MAJ 2016 09:30

Under våren har landslagsledningen tillsammans med RIG tränarna Gulsah Akdag och Conny Helgesson Ferm arbetat fram en Fysprofil för karate, med hjälp av Rickard Nilsson, träningsrådgivare på Sveriges Olympiska kommitté. I helgen var det dags för våra aktiva att genomföra Fysprofilen för första gången.

Fredag eftermiddag utfördes tester utifrån Fysprofilen i samarbete med testpersonal på RF. Fredag kväll bestod av ett lugnare karatepass och på lördag förmiddagen fortsatte fystesterna. Alla aktiva kämpade hårt och peppade varandra genom testerna som satte krav på styrka, snabbhet, explosivitet, mjölksyra och kondition. Resultaten visar de aktivas individuella fysprofiler, vilket kommer att utveckla träningsplaneringen inför kommande säsong. Samtliga aktiva har möjlighet att få stöd av landslagets fystränare Karin Hägglund eller Chi Tsai.

Helgen fortsatte med karateträning och många av de aktiva i både kumite och kata visade på framsteg från tidigare läger, vilket är positivt. 

På katasidan var det även premiär för satsning på katalag. Katalaget herrar består av Felix Falk, Love Örterström och Ian Toth, alla från Wakajishi Karateklubb. Damlaget är mix från två klubbar, Lina Wåglund och Alexandra Löweandler från Wakajishi Karateklubb och Smilla Hagman från Combat Academy. Det är mycket glädjande att samarbetet mellan klubbar är möjligt, i detta fall tack vare den generösa inställningen från hemmatränarna i respektive klubb, KyBoun Tang och Jesse Enkamp. 

Distriktstränarna från Nedre Norrland, Mellersta och Västra distriktet var även på plats och hade möte med landslagsledningen om hur man gemensamt kan främja distrikts- och landslagsverksamheten i landet.

Helgen avslutades med en uppskattad föreläsning av Rickard Nilsson om Fysprofilen och träningsplanering där även representanter från distrikt och hemmatränare, såväl som förbundets generalsekreterare samt styrelserepresentant deltog. 

Nu börjar landslagets sommarträning, nästa elitläger äger rum i augusti.

Fler bilder >>

Skribent: Sarah Wennerström

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link