Hoppa till sidans innehåll

Förbundsstämman 2016 är genomförd!

05 MAR 2016 16:21
Ordförande Urban Andersson fick fortsatt förtroende att leda förbundet under ytterligare en mandatperiod på stämman den 5 mars. Såväl som att ett antal stipendiater utsågs och förtjänsttecken delades ut.
  • Skapad: 05 MAR 2016 16:21

Ett sextiotal föreningsrepresentanter närvarade vid lördagens stämma. Tillsammans beslutade man kring bl.a förbundets verksamhetsplan, budget och styrelsens sammansättning.

Ordf. Urban Andersson och kassör Michael Bergman fick förnyat förtroende i styrelsen såväl som ledamot Javier Escalante.Tidigare ledamot Krister Dackland tackades av och inklusive Bo Frejd och vice ordförande Jadranka Plese består nu styrelsens sammansättning av 5 personer.

Innan den formella stämman tog vid delade Ordf. Urban och GS Sarah Wennerström ut stipendier och utmärkelser enligt följande.

 

Högsta förtjänstteckenOve Viggedal

Sarah anförde följande motivering:

"Jag vill poängtera vilket stort stöd den här personen är i förbundets dagliga verksamhet.
Jag har genom mitt arbete som GS lärt känna denna person som en rak, rättfram människa med stort hjärta och mycket humor, som oförtrutet och effektivt arbetar med svensk karates bästa i fokus.Han är driven, idérik, noggrann i sitt uppdrag och utan tvekan en välförtjänt mottagare. Som tack för ett mångårigt engagemang och ditt stora stöd till svensk karate vill jag härmed å förbundets vägnar be Ove Viggedal komma upp och ta emot vårt högsta förtjänsttecken."

 

Nedan; ordföranden delar ut förtjänsttecken och Ove gratuleras

Ove Ove_2

 

Årets Ungdom: Andrea Ericsson. 10.000 kr.

"Den här 16-åringen har under 2015 på flera sätt varit en god ambassadör för Karate. Hon har åtagit sig uppdrag och föreläsningar som hjälpt till att sprida karatens historia, såväl som att hon ställt upp som instruktör, utbildat sig till domare och visat upp fina tävlingsprestationer i form av bl.a. SM -guld och NM-medalj. Hon har genom sina insatser uppmärksammats ett flertal gånger, bl.a. blivit utsedd till Årets Rookie och Årets Stjärnskott i sin hemkommun. Vi anser att hon också väl förtjänar att utses till Årets Ungdom. Vi gratulerar härmed Andrea Ericsson från Västerås Karatecenter."
 

Nedan; Roger Ekholm tog emot stipendiet å Andreas vägnar.

Andrea


Årets idrottsprestation: Madeleine Lindström. 10 000 kr.

"Genom sin målmedvetenhet och stora kämpaglöd skrev den här tjejen karatehistoria
när hon 2015 för första gången på två decennier kom hem med ett svenskt EM-guld.
För sin fina insats på Junior-EM i Zürich vill vi härmed belöna Madeleine Lindström"


Nedan; Lelle Lindström tog emot stipendiet å Madeleines vägnar.

Madeleine

 

Årets idrottsförening: Zendokai Karate, Halmstad. 10 000 kr.

"Den här föreningen har under året bl.a. öppnat sina dörrar med insatser för nyanlända såväl som att man satsat extra på att behålla och utveckla ungdomar under 20 år. Genom sina framgångar har man satt fokus på Karate i sitt område, skapat medial uppmärksamhet och fått en positiv rekrytering.

Som en av Sveriges äldsta klubbar har man visat att man är fortsatt villig att anpassa sin verksamhet efter tidens behov, att sträva efter utveckling och satsa på framtiden. Som tack för ert engagemang och som en extra hyllning till era 50 år som förening ber vi att få gratulera Zendokai Karate." 

En glad Sixten "Sigge" Lindqwist!

Zendokai

 

Årets Raket: Yorokobi Wadoryu. 5 000 kr

Tilldelas utmärkelsen för sin goda medlemsrekrytering och ökningen med 102 nya medlemmar sedan föregående år.

Årets Raket

 

Christer Pallin från Riksidrottsförbundet delade också ut RF:s högsta förtjänsttecken till Javier Escalante, för hans mångåriga engagemang som internationell representant inom sin idrott.

Samlingen passade också på att tacka Lillemor Mossberg för hennes tid på förbundet, inför den kommande pensionen den 31 maj.

Javier_RF (2) Lillemor


Förbundsledningen tackar alla som närvarade vid stämman och gratulerar mottagarna till våra stipendier och utmärkelser. Vi ses nästa år!

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link