Hoppa till sidans innehåll

EM-sammandrag 2016

09 MAJ 2016 11:49
Senior-EM blev för Sveriges del ett prov på kämpaglöd men inga pallplatser.
  • Skapad: 09 MAJ 2016 11:49

4 av 6 truppmedlemmar var debutanter på senior-EM. Tre av dessa gick upp på mattan första dagen. 

Först ut var Lina Wåglund och Felix Falk i kata som båda tappade första matchen. Linas motståndare från Makedonien förlorade semifinalen längre in i turneringen. Felix mötte Tjeckien som slutade sjua i turneringen. Det blev då inget återkval för de svenska katadeltagarna.

I kumite tävlade Josefin Högling i + 68 kg, det var en jämn match men motståndaren fick tre poäng för en spark i slutsekunderna. Sabina Lääveri i - 55 kg mötte en stark turkiska och förlorade. Turkiskan förlorade semifinalen och det blev inget återkval för Sabina. 

Damlaget tävlade på fredag och i första matchen stod Irland för motståndet där Sverige vann med 2-0. I nästa väntade Kroatien där Sverige förlorade. Kroatien tog sig sedan vidare till final och Sverige fick återkvala. I återkvalet mötte vi Bosnien men förlorade efter en jämn match. "- Det är en trupp med flera debutanter i EM-sammanhang och detta är en bra erfarenhet för dem inför framtida mästerskap i båda kata och kumite", säger coacherna på plats, Ramon Malavé, Karin Hägglund och Jasem Vishkaei.

På EM deltog också följande domare som representanter för Sverige: Emilio Merayo, Peter Sahlberg, Fredrik Ålander samt Ove Viggedal. Javier Escalante var som vanligt närvarande som sekreterare i EKF DK. Under torsdag och fredag var Fredrik Ålander utsedd som Tatami Manager-assistent och fick jobba intensivt och hårt under dessa dagar. Som ansvarig och Nr.1 i Appeals Jury var Ove Viggedal utsedd, denna grupp handlägger alla ev. protester under mästerskapen.

Efter de två första dagarna då alla närvarande domare dömer blir ett antal domare uttagna att döma vidare på fredag då bronsmatcher och finaler går. Därefter bantas domargruppen ännu mer och ett färre antal domare dömer också på söndagen. ALLA våra svenska domare var uttagna och fick döma intensivt under båda dagarna, lördag och söndag - ett mycket gott betyg. Bra jobbat!

IMG_2403

På WKFs YouTube-kanal där alla medaljmatcher och finaler finns samlade kan ni se våra domare på mattan. Det blev ett mycket erfarenhetsrikt och bra EM ur våra svenska domares perspektiv. Vill ni ta del av DK´s erfarenheter och få det senaste nytt i regeltillämpningar är ni välkomna att delta på regelsminariet i Göteborg den 15/5. 

Övriga delegater från Sverige var GS Sarah Wennerström och förbundsordförande Urban Andersson, vilken under kongressen valdes in som ledamot i EKFs huvudstyrelse.
Se tidigare nyhet.

Nästa stora mästerskap är VM i Linz i oktober.

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link