Hoppa till sidans innehåll
Foto: WKF

Brons i lagkata på German Open

28 SEP 2015 11:30
Det blev ett brons och två femteplaceringar som bästa resultat för svenska landslaget på höstsäsongens andra Premier League, German Open.
  • Skapad: 28 SEP 2015 11:30

Årets upplaga av German Open bestod av 719 tävlande från 55 länder och bjöd på bra motstånd med en delar av världseliten på plats.
- Flera ur det svenska landslaget gjorde bra insatser och vi ser en positiv utveckling hos de tävlande, säger coacherna på plats Joakim Engman, Jasem Vishkaei och Karin Hägglund.

Damernas katalag (Lina Wåglund, Alexandra Löwenadler och Joanna Högström) deltog för första gången på K1 Premiere League tävling och kom hem med en bronspeng.

- Laget tog chansen och gjorde en stark insats på deras premiär i dessa sammanhang. Det är glädjande här och nu men också lovande inför framtiden, säger Karin Hägglund, katacoach på plats.

Lina Wåglund presterade även väldigt bra individuellt. Lina vann de fyra första matcherna men förlorade semifinalen till rutinerade Maria Dimitrova från Dominikanska Republiken (bl.a. silver World Games 2009 och flerfaldig Senior PanAmerican – mästarinna) I bronsmatchen mötte Lina den regerande Europamästarinnan från Spanien, som knep medaljen och resultatet blev därmed en femteplats för Lina.

I damernas kumite - 55 kg gjorde Sabina Lääveri (nedan) en stark insats och genom återval tog sig till bronsmatch. Sabina mötte tufft moststånd i Valeria Kumizaki från Brasilien (bl.a. PanAmerican- mästarinna och flertalet medaljer på Karate 1 Premier League tävligar). Sabina gjorde en stark match men tyvärr blev det vinst för Brasilien.

 

Sabina

- Det är glädjande att se Sabinas framfart på mattan de senaste veckorna, en sjundeplats på Istanbul Open och nu en femteplats. Hon visar att hon är med och krigar om medaljerna, säger Joakim Engman och Jasem Vishkaei, kumitecoacherna på plats.

Topp-tio placeringar:

5:e plats            Lina Wåglund, individuell Kata dam                                             

7:e plats            Khai Truong, individuell Kata herr                                                

5:e plats            Sabina Lääveri, Kumite (fight) dam, -55 kg                               

9:e plats            Jonathan Hydén, Kumite (fight) herr, +84 kg                           

 

Nästa helg är det tävling och läger för kadett till U21 i Karlstad och om två veckor är det Banzai Open i Berlin där landslaget deltar med en stor trupp från kadett till senior.

 

trupp

Skribent: Sarah Wennerström

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link