Hoppa till sidans innehåll

Bra prestationer på kadett, junior och U21-VM

16 NOV 2015 09:39
12-15 november ägde VM för kadetter, juniorer och U21 rum i Jakarta Indonesien. 1368 atleter från hela världen fanns på plats, vara Sverige stod för 10 deltagare, 5 tjejer och 5 killar. Flera gjorde sin debut i stora mästerskapsammanhang.
  • Skapad: 16 NOV 2015 09:39

Först ut på VM var Khai Truong i herrarnas juniorklass, kata. Khai möte Azerbaijan och det var en jämn match där Khai presterade bra. När flaggorna kom upp blev det dock 3-2 till motståndaren och Khai gick inte vidare. Azerbaijan fortsatte framåt i tävlingen till bronsmatch men blev där slagen med 2-3 av Dominikanska Republiken.

Den alldeles nyblivna U21:an Lina Wåglund var nästa svensk ut på mattan. Lina var stark och visade god form i katan. Hon vann de första matcherna med 5-0 mot Taipei, Slovenien och Indonesien. I fjärde matchen stod Japan för motståndet och där blev det vinst för Japan med 5-0. Japanskan var överlägsen i sin klass och gick till final, vilket innebar återkval för Lina. Där stod Frankrike för motståndet och tyvärr blev det vinst för Frankrike med 4-1. Lina slutade på en sjundeplats, vilket är en riktigt bra prestation för en debutant på VM i kata U21.

Först ut av kumitedeltagarna var VM-debutanten Lorenjin Zarei i kadett klassen -47 kg. Hon tog en sjundeplats efter flertalet starka matcher där hon bland annat slog ut Japan. Ann-Johanna Nilsson gick upp först dag 2 i klassen junior -53 kg. Hon vann första matchen mot Bosnien på ett övertygande sätt. I andra matchen mötte hon Iran där de avgick som segrare med 1 poäng. 
Nästa svensk ut på mattan var David Engman i kadett -70 kg som förlorade mot Saudi-Arabien som senare förlorade poolfinalen i sista sekunden så därför inget återkval. 

Daniel Barkelind
 i junior -55 kg imponerade på mattan med segrar mot Taipei och Bosnien. Sedan var det dags för poolsemifinal mot Vitrysssland. Även där blev det en tuff match men Daniel vann även den men kunde inte fortsätta tävlingen på grund av skada.

Alexandra Haag som mötte Ryssland i första matchen. Hon förlorade matchen, men med tanke på att detta var hennes första mästerskap så ser det bra ut för framtiden. Den andra tävlande var William Engman som resolut slog ut Slovakien i första matchen. Matchen efter förlorade han i flaggor mot Österrike, som senare åkte i poolsemi.

Sista VM-dagen var det Lisa Rasmussons tur i U21 -68 kg. I första matchen mot Slovenien blev det vinst 3-0. I andra matchen vann Lisa med 7-0 mot Thailand. Därefter mötte Lisa Iran där det gick till flaggor med fördel Iran. Lisa visade bra form på mattan.

Sist ut var Sebastian i U21 +84 kg som mötte Italien. Sebastian gjorde en stabil insats men blev tyvärr slagen med 2-0.

Under hela veckan har laget visat på bra spirit och presterat på hög nivå. Vi fick med oss en femteplats och två sjundeplatser, vilket är positivt för framtiden, säger coacherna på plats.

 

- Det var en bra tävling och våra unga svenskar presterade positivt och visar en lovande utveckling. Nästa stora mål är kadett, junior och U21-EM i februari på Cypern. Där kommer Sverige delta med en större trupp som kommer att tas ut på landslagets elitläger i december, säger coacherna på plats Joakim Engman, Karin Hägglund, Per-Ola Engman och Chi Tsai.

 

domare Även svenska domare var på plats under VM, där de fick jobba flitigt. Fredrik Ålander, Peter Sahlberg och Emilio Merayo togs ut att döma i flera viktiga matcher som t.ex. semifinaler, bronsmatcher och finaler vilket är ett bra betyg. Stämningen på mattorna var hög och pressande och bjöd på utmärkt övning. 


Javier Escalante var på plats som sekreterare i WKFs domarkommitté och organisatör av domarkåren på plats. 

I samband med tävlingarna arrangerades även en domarkurs med cirka 300 deltagare från hela världen där de svenska domarna erhöll en rad nya licenser i kata och kumite. 

Japan, Turkiet och Egypten blev i den ordningen de tre bästa länderna på VM.

Förbundet gratulerar samtliga till fina insatser!

 Resultat >>

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link