Hoppa till sidans innehåll
Foto: Christer Hagman

Årets sista Elitläger

14 DEC 2015 13:05
Årets sista Elitläger för landslaget var också uttagning till EM för kadetter, juniorer och U21 på Cypern i februari 2016.
  • Skapad: 14 DEC 2015 13:05

I helgen avslutades året på Bosön med läger för landslags- och utvecklingsgruppen. Lägret innehöll mycket bra träning för de olika grupperna. På lördagen var det även matchträning och feedback från domare tionde aktiva som alltid är mycket givande.

- Vi är glada över den utveckling vi sett under året, där Sverige tagit medaljer på Junior - EM, bästa katanation på NM, topp 5-placeringar på senior EM, flera topp 7-placeringar på Junior -VM och en fjärde plats på Europan Olympic Games. Vi planerar nu inför 2016 för att kunna stötta de aktiva för att de ska kunna prestera ännu värre. Alla tränade hårt och visade bra inställning och spirit under lägret, vilket är grunden för utveckling, säger landslagscoacherna. 

Seniorerna i kata och kumite startade lägret redan på fredagen med fystester och inspirationspass i tyngdlyftning tillsammans med Stockholms atletklubb duktiga utövare, bland annat Erik Jonsson, svensk mästare i tyngdlyftning, Lukas Högberg, Sveriges och en av världens främsta crossfitutövare, och Helena Falk - tidigare svensk mästarinna i karate, men utöver det svensk mästarinna i kung-fu,boxning och tyngdlyftning samt tävlat World Games i crossfit.

- Det var en bra dag där vi såg riktigt bra utveckling på flera i laget. Vi hade många nu som förbättrade sig på alla eller de flesta tester. Vi utvärderade även den nya satsningen på fysen tillsammans med gruppen så att vi vet vad vi ska göra mer och mindre av nästa år, säger Karin Hägglund och Ch Tsai.

Söndagen avslutades med att truppen till Kadett, junior och U21 - EM i februari togs ut enligt följande:

KATA

Kadett: Louise Adler och Neo Siambalis
Junior: Smilla Hagman och Khai Troung
U21: Lina Wåglund och Alexander Pagot
 

KUMITE
Kadett: Daniel Karlsson -70 kg, David Engman +70 kg
Junior: Anna-Johanna Nilsson -53 kg, Daniel Barkelind -55 kg, Malek Rafei -61 kg, Tomas Korkmaz -68 kg, Jimmy Haag -76 kg
U21: Lisa Rasmusson -68 kg, Josefin Högling +68 kg, William Engman -75 kg, Victor Bull -84 kg, Sebastian Brajic +84 kg 

 

Förbundet gratulerar de uttagna, tackar landslaget för det gångna året och önskar hela gänget en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

 

Bilder från Elitläger 4, 2015 >>

Skribent: Sarah Wennerström

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link