Hoppa till sidans innehåll

Medlemsrapportering 2021

20 OKT 2021 10:02
Samtliga föreningar har i uppgift att medlemsrapportera via sitt IdrottOnline senast 31 oktober varje år.
  • Uppdaterad: 20 OKT 2021 10:02

Vikten av medlemsrapportering

Svenska Karateförbundet består av alla dess medlemmar, dvs de utövare som tränar i föreningarna. Antal medlemmar ligger till grund för de ekonomiska bidrag som staten fördelar ut till vår verksamhet och klubbarna, som LOK-stöd, Idrottslyft, budget till verksamhet, stipendier och andra typer av fördelar. Ju fler vi kan visa att vi är, desto starkare blir vi. 2021 är det ännu viktigare för att få en överblick efter pandemins konsekvenser.

Pga detta har ni som medlemsförening i SKF skyldighet att registrera föreningens medlemmar till förbundets medlemsstatistik som sedan rapporteras till Riksidrottsförbundet. Detta gör ni via funktionen medlemsregistrering i IdrottOnline. Därifrån hämtar vi sen automatiskt de siffror som ligger till grund för ekonomiska anslag.

Ni ska uppdatera ert register med nya medlemmar senast 31 oktober varje år. Medlemmar som har slutat under året tas bort under januari månad nästkommande år. Riksidrottsförbundets granskningsorgan, LOK-stödsgruppen m.fl. använder samma system och det är därför viktigt att ni rapporterar samma och korrekt i alla instanser och att medlemsantalet motsvarar alla åldrar som tränat någon gång under året för att inte differenser ska uppstå.

OBS: En medlem är den som har betalat medlemsavgift till föreningen. Medlemskap löper ett år i taget, därför ska en medlem som slutat tidigare ändå finnas kvar i registreringen året ut. T.ex. om utövaren Janne har betalat medlemsavgift i januari, men väljer att sluta i juni, ska ni ändå rapportera honom till förbundets statistik när medlemsrapporteringen sker i oktober, dvs han ska finnas med i ert register på IdrottOnline året ut så länge som medlemskapet löper. Detta är viktigt därför att statistiken räknar antal personer som utövat idrott någon gång under året, vilket är det som generar ekonomi till förening och förbund. Ni avregistrerar sedan Janne i januari och börjar om med att lägga in nybörjare.

Förbundets försäkring omfattar de som är registrerade i IdrottOnline.

Kom ihåg följande datum:

  • Senast 31 oktober ska rapporteringen vara klar

  • Under november hämtar kansliet uppgifter. Senast 30 november får föreningen underlag från förbundet för medlemsavgift

  • Senast 31 december ska medlemsavgifterna vara betalda

  • Avregistrering av medlemmar som slutat görs i januari

Medlemsrapportering lathund 2021.pdf

Skribent: Sarah Wennerström Cedercrona
E-post: Adressen Gömd

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link