Hoppa till sidans innehåll

Parakaratekommittén


Förbundsstyrelsens strategi för utveckling av Parakarate

FS har tillsatt en särskild ämneskunnig kommitté med uppdrag att utveckla parakarate i Sverige, kallad Parakaratekommittén. Genom kommittén ska förbundet verka för att öka kännedomen om parakarate i Sverige samt genomföra utbildande insatser för föreningar och utövare med syfte att skapa fler möjligheter att utöva Parakarate. Parakaratekommittén har i uppdrag att konkretisera Förbundets strategi och mandat att planera och genomföra aktiviteter enligt nedan direktiv:

  • Kommittén ska aktivt arbeta med att stödja de föreningar som har eller vill ha parakarate som en del av sin verksamhet genom utbildningsverksamhet samt vara ett rådgivande organ när frågor uppstår kring verksamheten.

  • Kommittén ska verka för och initiera lämpliga utbildningsmöjligheter inom ämnet parakarate i syfte att tränare och föreningar ska ha god kunskap om vad parakarate innebär och hur verksamhet kan och bör bedrivas.

  • Kommittén ska aktivt arbeta för att stödja de personer med funktionsnedsättningar som tränar karate inom ramen för Svenska Karateförbundets verksamhet genom att initiera eller rådgivande stödja utbildande och inspirerande aktiviteter såsom t.ex. lägerverksamhet, seminarium, utbyten och liknande.

  • Kommittén ska aktivt kommunicera kring parakarate för att gynna rekrytering av nybörjare.

  • Kommittén ska aktivt arbeta för att sprida kännedom, information och nyheter om parakarate till föreningar och distrikt inom förbundet.

  • Kommittén ska på förfrågan, som utbildande och rådgivande organ, stödja SKFs distriktsförbund och tävlingsarrangörer som har eller vill ha parakarate som en del av sin verksamhet.

Parakaratekommittén upprättar en verksamhetsplan och budget inför varje år och rapporterar genomförda aktiviteter i en verksamhetsberättelse i slutet på varje år. Gällande kommunikation har kommittén möjlighet att nyttja kansliet för hjälp med utskick och liknande. Rådgivande instanser till Parakaratekommittén är övriga kommittéer, Förbundsstyrelse och GS. Samarbete med andra kommittéer sker efter behov.

Förbundsstyrelsen 2020-01-28

Parakaratekommittén består av:
Ordförande Anders Trapp
Ledamöter Victor Aderclou, Mona Pfaus, Duck Risberg Brolin och Jon Höglind.

This is a mailto link

Uppdaterad: 21 AUG 2018 10:06 Skribent: Sarah Wennerström
E-post: Adressen Gömd

Gilla oss på Facebook!

  

imageg41uc.png

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link