Hoppa till sidans innehåll

Tävlingslicens


Samtliga tävlande i Kata och Kumite som tävlar på förbundstävlingar ska inneha tävlingslicens. Denna visas upp för domare inför varje match.

- Tävlande i regelverk enligt WKF och Shobu Ippon ska inneha tävlingslicens från 14 års ålder.

- Tävlande i regelverket Kyokushin ska inneha licens från 12 års ålder.

Tävlingslicensen kostar 250 kr inkl. porto och gäller i tre (3) år.

Dubblett för förlorat kort eller namnbyte 100 kr

Ladda hem dokumenten nedan för info och blankett om ansökan för tävlingslicens:

 
Licensen beställer du via SKF kansli. Följ instruktionerna på ansökningsblanketten. Har du frågor går det bra att maila till licensansvarig Naja Rehn, This is a mailto link eller ring på 08-597 604 93 för mer info.

Tävlingslicens är obligatorisk för samtliga sanktionerade tävlingar vars regelverk är tillståndspliktiga enligt Kampsportsdelegationens beslut och Kampsportslagen (2006:1006). Kortet ska medtagas till varje tävling och visas upp/lämnas in för kontroll av domare. Kopior i någon form är ej giltiga. 

Licens kan återkallas vid avstängning från tävling pga av skada och vid brott mot regler eller stadgar som föranleder förbud/olämplighet att delta på tävling.

Varför tävlingslicens?
Tävlingslicensen är en del i systemet och regelverket för säkerhet, rapportering och egenkontroll såsom det är förenat med villkor för Karateförbundets tillstånd hos kamsportsdelegationen att anordna tävlingar i enlighet med Kampsportslagen. Om en huvudskada t.ex sker på tävling av en viss grad så avgör läkaren om den tävlande kan/inte kan fortsätta tävla och huruvida licensen i det fall ska konfiskeras som en säkerhetsåtgärd för att förhindra fortsatt tävlande. Tävlingslicensen återfås sedan efter den karantänperiod som bestämts som en följd av skadan. I kata används licensen för främst id-kontroll, dvs att rätt person står på mattan i rätt klass enligt anmälan, samt att den tävlande tillhör en förening ansluten till förbundet och därmed har rätt att tävla på av förbundet sanktionerade tävlingar.

Behandling av personuppgifter
För att kunna administrera tävlingslicenser är det nödvändigt att SKF kansli samlar in och behandlar personuppgifter enligt vad som anges i ansökningshandlingarna. Personuppgifterna är registrerade under den tid som utövarens licens är giltig och t.om det år licensen går ut och används endast i kontrollsyfte vid tävling. Ansöker du om tävlingslicens godkänner du samtidigt att vi har rätt att behandla och spara dina personuppgifter i den utsträckning som är nödvändig inom ramen för ditt licensinnehav.
Se hela vår integritetspolicy här >>

Uppdaterad: 01 APR 2020 11:27

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link