Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jeff Tran Kataträning i Dojo

Utveckla dig själv med Karate


Är du nyfiken på att träna självförsvar och Karate?

Karate är en lärande kampkonst med rötter i gamla Japan, där man ständigt utvecklas som individ och vars nyckelord är respekt och gemenskap. Karate tränar hela kroppen och gör dig stark, smidig, snabb och du övar upp din koordination, kroppskontroll, reaktionsförmåga och mentala fokus. Du lär dig ett effektivt självförsvar och för många innebär karate också ökat självförtroende, bättre kroppskännedom och ett verktyg till inre lugn. De flesta som utövar karate upplever det som en hjälp även i det vardagliga livet, tack vare den bakomliggande filosofin, Budo, snarare än som bara ett fysiskt utövande. Se gärna filmen nedan för en bättre bild av karate! 

Karate_träning

Tjejer/killar & kvinnor/män tränar tillsammans och ingen behöver vara rädd för att inte klara av det. Du kan träna bara på kul, för motion, eller i förlängning satsa på tävling i Kata (form) eller Kumite (fight). Karate kan du träna hela livet och anpassa efter din ålder och efter din egen förmåga.

 

Nedan; Mindfulness, fighting spirit, traditionellt självförsvar, grundträning och gemenskap - i karate finns många delar och något som passar alla.
Foto: Chister Hagman 

 

DSC_3023 Victor_Bull
DSC_1257 DSC_2898


Träningen utförs barfota och vanliga träningskläder fungerar oftast alldeles utmärkt i början. Vill du sen ha en traditionell Gi (karatedräkt) kan oftast den aktuella föreningen hjälpa dig till rätt utrustning. 

De flesta klubbar i landet tar kontinuerligt emot nybörjare i alla åldrar och har speciella grupper för barn, ungdomar och vuxna. Kontakta någon av Sveriges klubbar för att få mer info om vad som passar just dig.

 

Här kan du söka efter en förening där du bor!

 

Uppdaterad: 21 DEC 2017 14:19 Skribent: Sarah Wennerström

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link