Hoppa till sidans innehåll

Möte i EskilstunaDeltagare:

Lennart Larsson
Marcus Edgren
Emilio Merayo
Roger Eliasson
Håkan Edvinhielm
Bo Forsheden
Frank Staffas
Lars Adolfsson


Lennart hälsade alla välkomna och sedan började en öppen diskussion om hur Mellersta Karateförbundet kan arbeta och fungera.

Utbildningar både för instruktörer men även för domare bedömdes som nödvändiga. Att ge fler möjligheten till domarutbildning skulle få effekten att fler mindre tävlingar på distriktsnivå skulle kunna genomföras eftersom man i förslag från högre ort vill luckra upp kraven vid tävlingar. Det skall räcka med ett fåtal domare med domarlicens och resterande kan vara en sorts flaggdomare som då inte har en lika hög domarutbildning. Dessutom skall det i fortsättningen räcka med en sjuksköterska istället för en tävlingsläkare.

Att uttagningar till landslaget ska gå via distrikt. Detta är i nuläget enbart förslag från Svenska Karateförbundet och mötesdeltagarna ansåg därför nödvändigt att invänta beslut för att senare diskutera hur vi i distriktet kan möta kommande krav.

Avståndet mellan orterna bedömdes som ett problem. Man vill hellre satsa på att resa till de större och mer etablerade tävlingarna än att åka på ett mindre inom distrikten.


Det beslutades att ytterligare tre möten skall hållas. Två av dessa i samband med Förbundsstämma och Katapokalen 19 mars 2011 och ett senare årsmöte vid en tidpunkt som bestäms 19 mars.

Håkan utsågs till utbildningsansvarig och Frank fick uppgiften att ordna upp distriktens 52 klubbar geografiskt.


vid pennan

Lars Adolfsson

Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:39
Skribent: Emilio Merayo

Postadress:
Mellersta Karateförbundet
Marcus Edgren, Ringvägen 46
665 33 Kil

Kontakt:
Tel: 070-5728756
E-post: This is a mailto link

Se all info