Hoppa till sidans innehåll

Vaccinera klubben mot doping!

2017-10-05 14:12
"Vaccinera klubben mot doping" är ett smidigt och enkelt preventions- och åtgärdspaket som är framtaget av Riksidrottsförbundet. Efter genomförande får klubben erkännande och en kvalitetstämpel för ren och drogfri verksamhet.
  • Uppdaterad: 2017-10-05 14:13

Klubben gör först en antidopinganalys och skapar sedan en egen handlingsplan när det gäller doping i fyra enkla steg. Förutom de förebyggande åtgärderna så får föreningen en beredskap för att hantera dopingfall i praktiken. Klubben får också en kvalitetstämpel på en ren och drogfri verksamhet.

Alla inom svensk idrott har ett ansvar att bidra i antidopingarbetet och Svenska Karateförbundet såväl som Riksidrottsförbundet hoppas att alla föreningar tar sitt ansvar och vaccinerar sig enligt detta upplägg. Det är varje idrottsutövares skyldighet att känna till dopingreglerna och för att det ska fungera måste idrottsföreningen ha en ordning för att säkerställa att föreningens medlemmar informeras. Genom att vaccinera klubben får föreningen en ordning för detta och dessutom stärks klubben utåt gentemot kommunen, media och sponsorer. Vaccinationen sker smidigt i fyra steg och tar endast några timmar. Handledning samt diskussions- och utbildningsmaterial finns färdigt att ladda ner och använda.

Vaccinera er här!

Mer om info Antidoping hos RF >>

Lycka till!

Skribent: Sarah Wennerström
Epost: Adressen Gömd

Gilla oss på Facebook!

vaccinera

Antidoping

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Arenavägen 55,7 tr
121 77 Johanneshov

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link