Hoppa till sidans innehåll

Landslag

  • Uppdaterad: 2016-06-07 16:15

Ny landslagstrupp och indelning fr.o.m 2015

Landslagsledningen har under året 2014 jobbat intensivt för att skapa ett system för en rättvis 
ranking och uttagningssystem för landslaget. Från 2015 och framåt delas den uttagna truppen in enligt följande system:

De unga seniorerna som inte kan konkurrera med de lite äldre seniorerna kommer  samlas upp i Utvecklingstruppen som en kategori benämnt U21/senior herr eller dam. De som tas ut i denna kategori kommer inte att ingå i rankingsystemet för mästerskap genom landslagets försorg men kan givetvis försöka slå sig in till dessa mästerskap på eget initiativ. Framför allt skall de unga seniorerna få en chans att medverka på landslagssamlingar samt mindre internationella tävlingar för att i lagom takt bli konkurrensmässigt starka för att slå sig in i seniorlandslaget. 

Vidare kommer benämningen A och B trupp endast fungera som en intern benämning för att ta ut deltagare till varje enskild tävling under året. 
Utövarna i Seniorlandslaget Kumite och Kata kommer att bedömas från tävling till tävling för representation som A eller B i landslaget, allt detta för att skapa en större konkurrens och en medvetenhet om att man ständigt måste prestera för att vara elitidrottare på landslagsnivå.
Unga kadetter är för framgångsrika förmågor som skall ta steget upp till kadett. Dessa handplockas av våra förbundskaptener in i utvecklingstruppen för att uppmuntra och förbereda lovande blivande kadetter i kumite och kata.
I menyn under Katalandslaget respektive Kumitelandslaget presenteras trupperna sin helhet.


Ramon Malavé
Svenska Karatelandslaget
Landslagskoordinator
Technical Director

Gilla oss på Facebook!
Annonsera

 rig_2_COLOR

 

   

 

Antidoping

 

vaccinera

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Arenavägen 55,7 tr
121 77 Johanneshov

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
Fax: +46859760491
E-post: This is a mailto link